Gaan zien dat de enige echte zekerheid voorkomt uit je bereidheid om het onbekende te ervaren.

IK STA OP EEN KRUISPUNT EN VIND HET MOEILIJK OM TE KIEZEN

Gaby Schaffrath

Wat is de aanleiding

Coachee, vrouw, 38 jaar, ervaart veel spanning en irritatie in relatie met haar leidinggevende. Ze hebben regelmatig conflicten.  Ze merkt op dat ze dan kortaf reageert, terwijl ze dat helemaal niet wil. Maar, vertelt ze, dat is wat mijn leidinggevende nu bij me oproept. Het valt op dat ze veel ruimte neemt om te vertellen wat er allemaal niet goed gaat en wat ze mist bij haar leidinggevende . Haar coachvraag is om te kijken hoe ze deze relatie kan verbeteren en hoe ze haar kwaliteiten beter kan inzetten in de huidige organisatie.

Wat is hier echt aan de hand?

Ik nodig haar uit te onderzoeken wat er nu bij haar gebeurt. Ze voelt zich niet meer gelukkig in haar werk, ze is ergens onderweg haar drive kwijtgeraakt en heeft er geen zin meer in. Ze kan zich niet meer verbinden met de doelstellingen van de organisatie, waardoor het niet meer stroomt.

Wat wil je NU?

Ze geeft aan dat ze het verschil wil maken en haar potentieel optimaal wil benutten zodat het weer gaat stromen. We komen samen tot de conclusie dat de huidige context geen vruchtbare aarde meer voor haar is. Zullen we dan samen onderzoeken wat voor jou een meer vitaliserend en zingevend loopbaanperspectief is. Ja zegt ze blij en opgelucht, dat wil ik wel.

Ik vraag haar hoe het zou zijn om dit ook oprecht met haar leidinggevende te bespreken. Dat zou ze diep in haar hart wel willen, maar ze weet niet goed of ze dit wel durft, omdat ze niet weet hoe hij gaat reageren.

Wat heb je NU nodig?

Ze geeft aan dat ze moed nodig heeft. Tsja zeg ik “moed is angst voelen en toch je hart volgen”. We kijken elkaar aan, er valt een stilte. ……… en ze weet wat haar te doen staat.

“Gaby heeft me uitgedaagd, geprikkeld, uit mijn comfortzone gehaald en me inzicht gegeven in mijn gevoel en gedachten. Door haar diverse (visualisatie-) technieken kwam ze tot de kern op een manier die voor mij confronterend maar erg fijn was.

Ik heb enorm veel gehad aan de gesprekken, ging er altijd graag naar toe. De wijsheid, de emotie en het gemak waarmee ik naar mezelf heb leren kijken. “

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gaby Schaffrath van CoachNetwerk: Klik hier.