MONIQUE VAN HEERWAARDEN

Doelgroep: Professionals (kenniswerkers, adviseurs, experts), Young Professionals, zelfsturende teams, teams van ondersteuners
Werkwijze: Intervisie is een groepsleerproces waarbij situaties uit de praktijk worden besproken. Met behulp van een model wordt er structuur aangebracht: dat zorgt voor verdieping en voorkomt te snelle conclusies en advies. De deelnemers coachen elkaar en leren allemaal van iedere casus: iedereen reflecteert, benoemt zijn of haar inzicht en geeft aan tot welke actie dit leidt.

De groepen bestaan uit 5 tot maximaal 7 deelnemers. Een veilige setting is een belangrijke voorwaarde en ook daarom nemen er geen leidinggevenden van de deelnemers deel.

Desgewenst krijgt de groep handvatten om de intervisie zelfstandig voort te zetten: zij leren methodieken, krijgen handvatten om de juiste vragen te stellen en weten met de verschillende rollen in een intervisiegroep om te gaan.

Bijzonderheden: Ik kies voor een intervisiemethode waarbij het meedenken gebeurt door het stellen van vragen en niet door het aandragen van oplossingen of het geven van advies. Door het nadenken over die vragen spreek je je analytisch en probleemoplossend vermogen aan en vind je je eigen antwoorden. Dat draagt optimaal bij aan je eigen ontwikkeling en vergroot je slagkracht.

De Oneliner van Monique:

“Vragen stellen is hét intervisiehulpmiddel.”

Werkgebied: Alkmaar, Heiloo, Castricum, Hoorn, Purmerend, Zaanstad, Haarlem, Amsterdam.

Stuur een email naar Monique

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.