BIRGIT VANDERMEULEN

Specialisaties: Thema’s die Birgit met cliënten uitwerkt:

·         het bewust inrichten van leven en werk

·         het ontwikkelen van drijfveren, talenten en competenties

·         het verdiepen van waarden, zingeving en identiteit

·         het ontwikkelen van communiceren en samenwerken

·         gevoelsontwikkeling – het herkennen, erkennen en omgaan met emoties

·         bewustzijn van de invloed van belemmeringen en overtuigingen op het dagelijks handelen

·         werk-privé balans – levensgebieden balanceren en grenzen stellen

Voor wie Birgit richt zich op professionals (in uitvoerende-, staf- of managementfuncties) die vanuit intrinsieke motivatie een ontwikkelvraag hebben op het gebied van werk, loopbaan, (dagelijks) leven of identiteit.

Oordeelvrij, met respect en waardering voor ieders eigenheid. Ze is lichtvoetig, inlevend en tegelijkertijd duidelijk. Vanuit oprechte passie inspireert ze om samen te reflecteren op het te bereiken doel en hoe daar te komen. Denkend in en handelend naar de mogelijkheden van de cliënt, vanuit eigen regie.

Methodiek: Birgit is een coach die weet waar het in het leven over gaat, en welke vragen en kruispunten we hierin tegenkomen. Veel levensthema’s heeft zij zelf vastgepakt, doorleefd en getransformeerd. Deze levenservaring is een belangrijk instrument èn een spiegel voor de cliënt. Hierdoor kent zij de juiste vragen voor een goed gesprek, kijkend vanuit een systemische en positieve grondslag.

Methoden en theorieën waar zij mee werkt: (1) de ODC, waarin zowel de bewuste als onbewuste persoonlijke laag worden gemeten en drijfveren met gedrag (competenties) worden gecombineerd, (2) karakterstructuren, transactionele analyse, dramadriehoek, logische niveaus van Bateson, geweldloze communicatie en persoonlijke waardenanalyse, (3) het in kaart brengen van het ‘Waarom’, waarmee een functie- en/of brancheoverschrijdende loopbaanstap op een logische manier verklaard en verwoord worden en (4) Wandelcoaching.

Accreditaties: Register Loopbaanprofessional CMI RL-B / NOLOC

Gecertificeerd Odin Development Compass (ODC) professional

TA (Transactionele Analyse) 101 training

NLP Practitioner

Publicaties: Birgit is maandelijks columniste voor de plaatselijke krant en schrijft verhalen over haar coachpraktijk en het dagelijks leven.
Bijzonderheden: Na 13 jaar in het HRM-vak binnen profitorganisaties, waaronder in de financiële dienstverlening, te hebben gewerkt, is Birgit in 2008 met haar eigen coachpraktijk begonnen. Zij is Bedrijfskundige (RijksUniversiteit Groningen) en Register Loopbaanprofessional en brengt met deze achtergrond een mooie combinatie voor het begeleiden van de ontwikkeling van individuen èn organisaties.
Werkwijze: Een eerste gesprek is altijd een vrijblijvende kennismaking, waarin de achtergrond van de coachee wordt verkend en de coachvraag wordt geformuleerd. Vervolgens wordt er een begeleidingsvoorstel opgesteld en afgestemd met de coachee. Indien de werkgever de opdrachtgever is, kan er een driegesprek plaatsvinden (zowel qua input, tussentijdse evaluatie als eindevaluatie). Voor de periode tussen de gesprekken worden er huiswerkopdrachten en oefeningen meegegeven, en maakt de cliënt na elk gesprek een kort reflectieverslag om het leereffect te vergroten.

Stuur een email naar Birgit

De Oneliner van Birgit:

“Reflectie opent ogen en deuren”.

Werkgebied:

Noord Brabant, Noord Limburg, Utrecht, omgeving Nijmegen