BIRGIT VANDERMEULEN

Specialisaties: Thema’s die Birgit met cliënten uitwerkt:

  • Het bewust inrichten van jouw leven en je werk en het balanceren van jouw levensgebieden.
  • Het ontdekken en/of verder ontwikkelen van drijfveren, talenten en competenties.
  • Het verdiepen van jouw waarden, zingeving en identiteit.
  • Jouw gevoelsontwikkeling – het (h)erkennen van en omgaan met emoties.
  • Bewustzijn van de invloed van belemmeringen en overtuigingen op jouw dagelijks handelen.
Voor wie Birgit richt zich op professionals (in uitvoerende-, staf- of managementfuncties) die vanuit intrinsieke motivatie een ontwikkelvraag hebben op het gebied van werk, loopbaan, (dagelijks) leven of identiteit. Je wilt je bijvoorbeeld in je jaarlijkse POP-gesprek actief focussen op dat wat je nog niet over jezelf weet als het gaat om jouw ontwikkelpotentieel.
Methodiek: Birgit is een coach die weet waar het in het leven over gaat, en welke vragen en kruispunten je hierin tegen kunt komen. Veel thema’s heeft zij op verschillende levensgebieden zelf vastgepakt, doorleefd en getransformeerd. Deze levenservaring is een belangrijk instrument èn een spiegel voor de cliënt. Hierdoor kent zij de juiste vragen voor een écht gesprek, kijkend en handelend vanuit een systemische en positieve grondslag.

Methoden en theorieën waar Birgit mee werkt zijn:
(1) methodieken en theorieën die je inzicht geven in de plek die je in de interactie en samenwerking met anderen inneemt.
(2) het in kaart brengen van jouw ‘Waarom’, waarmee een functie- en/of branche-overschrijdende loopbaanstap op een logische manier verklaard en verwoord worden.
Haar praktijk ligt midden in het groene hart van Brabant aan de rand van ’s-Hertogenbosch, en is daarmee ook een hele fijne plek voor wandelcoaching.

Accreditaties: Register Loopbaanprofessional CMI RL-B / NOLOC

TA (Transactionele Analyse) 101 training

NLP Practitioner

Organisatie-opsteller

Publicaties: Het kinderboek ‘Bedje in de wolken’ (over rouw) en het boek ‘Uit elkaar dan met elkaar’ (over scheiden). Daarnaast schrijft zij regelmatig (gast)columns over haar coachpraktijk en trainerschap.
Bijzonderheden: Na 13 jaar in het HRM-vak binnen profit organisaties, waaronder de financiële dienstverlening, te hebben gewerkt, is Birgit in 2008 met haar eigen coach-/trainerspraktijk begonnen. Zij is Bedrijfskundige (Rijks Universiteit Groningen) en Register Loopbaanprofessional en brengt met deze achtergrond een mooie combinatie voor het begeleiden van de ontwikkeling van individuen èn organisaties.

In december 2021 is Birgit uitgeroepen tot Loopbaancoach van het Jaar.

Werkwijze: Birgit’s levenshouding kenmerkt zich door haar oordeelvrij-zijn, met respect en waardering voor ieders eigenheid. Ze is lichtvoetig, inlevend en tegelijkertijd duidelijk. Vanuit oprechte passie inspireert ze om samen te reflecteren op het te bereiken doel en hoe daar te komen. Denkend in en handelend naar de mogelijkheden van de cliënt, eigen regie en autonomie bevorderend. Ze is niet van de trucjes of kunstjes; ze gelooft in het zoeken naar het antwoord van de vraag achter de vraag, en werkt daarmee op een diepere laag van het bewuste en onbewuste.

Stuur een email naar Birgit

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

De Oneliner van Birgit:

“Reflectie opent ogen en deuren”.

Werkgebied:

Noord Brabant, Noord Limburg, Zuid Limburg

Coachlocaties: