Zingeving (2) – The Pursuit of Happyness

Als jij jouw leven niet leeft, wie dan wel?

José Mark

Elke dag brengt hij zijn zoontje naar het dagcentrum en elke dag weer veegt hij de y door en maakt er een i van. Het is immers happiness en geen happyness, zoals de niet zo slimme eigenaar van het dagcentrum op het welkomstbordje bij de ingang heeft geschreven.

De aanhouder wint

De acteur Will Smith speelt op zeer overtuigende wijze, samen met zijn eigen zoontje trouwens, een intelligente man die letterlijk alles op alles zet om zijn kleurloze, routinematige bestaan te ontstijgen. Hij wil zijn echte mogelijkheden ontplooien en niet leven naar de magere opties die zijn afkomst en opvoeding hem bieden.

Hij verliest in eerste instantie alles (het grote loslaten waar elke coach het over heeft is hier wel heel letterlijk!) en slaapt uiteindelijk op de vloer van een openbaar toilet alvorens hij doorkrijgt wat er voor nodig is om door te breken naar het niveau van onoverwinnelijkheid en menselijke kracht.

Om echt door onze eigen grenzen heen te breken, moeten we diep gaan. Wie durft?

Will Smith wordt uiteindelijk een succesvolle man in een wereld die hem vanuit zijn afkomst en opvoeding vreemd is, maar die volledig past bij de geest en wilskracht van zijn eigen potentieel.

Wie ben ik echt?

Will Smith speelt een zwarte man uit een slecht milieu, heeft geen vader en een futloze moeder. Hij is veel te vroeg zelf vader, heeft een rotbaan en een vieze flat om in te wonen. Wie geeft hem enige kans? Degene die de eerste stap moet zetten is hijzelf.

Wanneer mensen ontdekken dat ze meer willen en denken meer te kunnen, dan is het tijd dat de echte mentor opstaat. Tegenwoordig noemen we dat dan een coach, vaak een externe coach die de eerste echte duw geeft. De interne coach kan daarna de rol van mentor en begeleider overnemen.

Laat mensen ontdekken wie ze zijn en wat ze kunnen en ze zullen ons verrassen!!

Uitdagen en verleiden

Het werk van Talentmanagers, HRM-adviseurs, personeelsmanagers en ontwikkelingsadviseurs is om te stimuleren tot dit echte ontdekken, tot leren, tot ontwikkelen, tot diep gaan om hoog te komen. Daar zijn heel veel gereedschappen voor tegenwoordig.  Die gereedschappen zullen wel op overtuigende wijze aangereikt moeten worden; op zo’n manier dat mensen ze ook durven pakken.

De ongekende mogelijkheden en resultaten van coaching zijn binnen veel organisaties nog steeds niet volledig doorgedrongen. Nog steeds weten leidinggevenden een leer- of ontwikkelvraag onvoldoende als coachvraag te herkennen, laat staan te verwerken tot een succesvol coachtraject. Er is nog iets nodig!

Wij organiseren graag een workshop voor de leidinggevenden en HRM-ers van uw organisatie om dit onderwerp samen tot een succesvolle strategie te maken. Neem vrijblijvend contact op met CoachNetwerk.

Zingeving

Wanneer Zingeving voor jou een aandachtspunt is, is het handig om te  bepalen welke pijler je als eerste beter wil ondersteunen. Begin daarom eerst met het invullen van de QuickScan om te zien hoe jij “scoort” op elk van deze 4 pijlers. Daarna kun je samen met ons kijken welke coaching je daarbij kunt gebruiken.

Het invullen van de QuickScan is gratis: Kijk op onze Infographic over Zingeving.

Bel of mail ons: contact@coachnetwerk.nl, 085 – 060 36 36.

Waar wil jij aan werken? Vul ons Coachaanvraagformulier in.