Je staat even stil en dat is een hele vooruitgang – Bertolt Brecht

EEN LEVEN VANUIT PERSOONLIJKE WAARDEN

Ik ben altijd druk maar vraag me af waar mijn leven eigenlijk over gaat.

Peter is directeur bij een ICT adviesbureau. Samen met twee medevennoten heeft hij in 10 jaar een mooie groei gerealiseerd. Meer klanten, grotere klanten, meer medewerkers maar daarmee ook meer coördinatie en meer zorgen. Peter groeit mee maar blijft ook steken in zijn rol van uitvoerende pionier. Hij komt in een spagaat terecht. Hij komt minder toe aan de diepgang van zijn advieswerk en verliest de rust om het geheel te overzien. Hij krijgt minder voldoening en energie van zijn intensieve werkende bestaan. Hij vindt dat hij alles maar half doet en dat triggert gevoelens van zinloosheid. Zijn bloeddruk stijgt en het aantal gebroken nachten nemen toe. Zowel thuis als op het werk is hij sneller geïrriteerd en vaker moe. Af en toe wat eerder naar huis of een snipperdag nemen, levert ook weinig op. Hij geeft toe dat hij hier alleen niet uitkomt en gaat op zoek naar een coach.

Via via komt hij bij CoachNetwerk uit. Bij mij doet hij zijn verhaal en vertelt zijn levensloop. Peter ontdekt dat hij moeite heeft met loslaten en delegeren. Dat wist hij ook ergens wel en toch was het uit beeld geraakt. Hij krijgt zicht op de wortels van dit patroon van alles zelf oppakken en uitvoeren. Ook beseft hij dat hij al jaren niet meer echt stilgestaan heeft. Hij is het contact verloren met waar hij wil dat zijn leven over gaat en wat hij zelf echt wil realiseren. Doordat bijna al zijn tijd in zijn werk is gaan zitten, heeft hij andere delen van zijn leven verwaarloosd. Veel van zijn vriendschappen bijvoorbeeld zijn verwaterd.

Tijdens de coachgesprekken ontspant hij en gaat hij voor het eerst mediteren. Hij leert zijn aandacht in het hier en nu te brengen en te rusten in zijn basis. Hij experimenteert hier thuis ook mee en voelt zichzelf vaker landen. Vanuit hier laat hij zijn diepere verlangens opborrelen. Ook gaat hij aan de slag met visie ontwikkeling. Hij maakt een waardeanalyse. Per levensgebied (zoals sociale leven, professionele ontwikkeling, inspiratie, partnerrelatie, woonsituatie) schrijft hij een half A4’tje. Zo maakt hij de balans op. Dit geeft ruimte en overzicht. We stippelen een koers uit waarbij hij gelijk al wat aanpassingen doet. Hij belt een paar oude vrienden op en gaat weer eens een avondje stappen. Hij blijkt niet de enige te zijn die zich geleefd voelt. Peter voelt zich juist meer opleven. Hij staat weer achter het stuur. Ook in andere levensgebieden weet hij weer wie hij is en wat hij wil.

Als directeur ontstaat er een verlangen om meer de inspirator van het bedrijf te zijn. In het coachtraject zijn er twee sessies met medevennoten erbij om te brainstormen over een nieuwe taakverdeling. Ze komen hier goed uit. Peter krijgt van hen de ruimte om te experimenteren. Al snel geniet hij volop van zijn nieuwe rol die hem heel natuurlijk afgaat. Vitaliserend voor hemzelf en een frisse wind door het hele bureau.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen de Bruin van CoachNetwerk: Klik hier.