FINEKE VAN LEUSEN (MR.)

Specialisaties: Fineke richt zich op.De thema’s waar Fineke veel mee werkt zijn:

  • Communicatie
  • Conflict
  • Samenwerking
  • Groei
Werkterrein Juristen, (kandidaat-)notarissen, advocaten, mediators & andere high professionals. Ik begeleid intervisiegroepen met advocaten, (kandidaat-)notarissen, mediators en Flevolandse zakenvrouwen.
Methodiek: Bij teamcoaching en teamontwikkeling maak ik graag gebruik van de MBTI: met de MBTI krijg je op een eenvoudige manier inzicht in jezelf en de ander. Dit inzicht creëert begrip, waardoor partijen beter kunnen samenwerken, communiceren en de besluitvorming beter verloopt.
Ook maak ik gebruik van Het Lencioni model om te onderzoeken, wat er voor zorgt dat een team niet optimaal functioneert.Daarnaast zet ik altijd de systemische bril op om te bepalen, wat het onderliggende patroon is, dat steeds terugkeert en dat voorkomt dat een team effectief opereert.

Los van deze methodieken, zet ik mijn coachingsvaardigheden in.

Registraties: ICF PCC/ MBTI professional
Publicaties: Geen
Bijzonderheden: Als professional loop je geregeld tegen dezelfde soort dilemma’s aan: deadlines, veeleisende klanten, time management, grenzen stellen enzovoorts. Het is prettig om in een veilige en vertrouwde omgeving te onderzoeken hoe je daar bewust mee om kunt gaan. Intervisie is daar heel geschikt voor.
Jarenlang was ik deelnemer aan intervisie, voordat ik zelf begeleider werd. Het mooie aan intervisie vind ik, dat je samen leert. Als inbrenger van een dilemma/ vraagstuk ontdek je wat deze vraag je brengt en wat je mogelijk anders kunt doen. De deelnemers leren effectieve vragen te stellen, nieuwsgiering te zijn en goed te luisteren, zonder oordeel. Als begeleider/coach durf ik net even door te vragen, ook als het spannend wordt.
Je leert door, van en met elkaar, waardoor je persoonlijk maar zeker ook professioneel kunt groeien.
Werkwijze: In een intake wordt onderzocht wat het doel van de teamcoaching is. Afhankelijk van de specifieke situatie zal ik de teamleden individueel benaderen of direct een sessie met het hele team organiseren. In de intake wordt afgesproken welke middelen er eventueel worden ingezet, zie hierboven bij het kopje: methodiek.

De Oneliner van Fineke:

“In een effectief team kun je jezelf zijn, is er onderling vertrouwen, voel je verbinding met de anderen én versterk je elkaar!”

Werkgebied: Flevoland, Amsterdam, Utrecht, Zwolle.

Fineke coacht ook in de Engelse taal.

Stuur een email naar Fineke

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.