Goed communiceren, een vak apart (1)

José Mark

‘Betere communicatie en profilering, daar was mijn coachtraject op gericht. Ik heb een aantal zaken goed geleerd. Bijvoorbeeld dat ik mij veel beter ga voorbereiden. Voor een meeting neem ik nu de tijd om te bedenken wat ik wil bereiken. Zo ga ik met meer rust de meeting in. OEN is mijn uitgangspunt: in het gesprek stel ik me meer Open, Eerlijk en Nieuwsgierig op. Met die houding neem ik de ander(en) mee in hoe ik denk. Ook vraag ik door. Vaak blijkt dat onze denkwijzen helemaal niet veel afwijken van elkaar. Het is zo sneller en leuker geworden. Daarnaast bedenk ik van tevoren waar ik me op wil richten, namelijk de dingen waar ik invloed op heb. En waar ik me niet op wil richten: de dingen waar ik geen invloed op heb, ook al ben ik betrokken. Ik heb een betere focus en blijf energieker.’

Professional werkzaam bij RoyalFloraHolland

Waar wil jij aan werken? Vul ons Coachaanvraagformulier in.