MIEKE DEGENAAR

Specialisaties: De specialisaties van Mieke zijn:

*         Cultuurverandering

*         Samenwerking (intern en/of extern)

*         Vraag- en klantgericht werken

*         Zingeving en inspiratie

*         Contact, contract, dialoog en relatie, open communicatie

Methodiek /werkwijze: Mieke start met diagnostiek met de Organic ScoreCard, en zet verder in:

non dualisme, systemisch werk (organisatie en omgeving), Transactionele Analyse, kunst (beeldend, muziek, woord), Mindfulness en (zelf)compassie, meditatie.

Registraties: EIA Master Practitioner Coach EMCC, certified Organic Coach,
certified mindfulness en compassie trainer
Ervaringen: Mieke is een zeer ervaren teamcoach. Ze heeft ruime ervaring in diverse teamtrajecten. Dit met name in onderwijs, welzijn, wonen, zorg (cure en care), overheid en dienstverlening. Ze creëert verbinding tussen werkvloer en management en tussen visie, missie en de dagelijkse praktijk.
Bijzonderheden: Mieke is van huis uit Rotterdamse; doen, handen uit de mouwen, resultaten, no nonsense combineert ze met zijn, rust en het grote geheel.

Ze beschikt over een sfeervolle, inspirerende werkruimte voor groepen in het buitengebied van Midden Nederland: Hooiberg het Steenuiltje

Referenties: ’Verhelderend, analytisch, confronterend/scherp èn ruimhartig’. Door haar openheid en humor durven deelnemers zich kwetsbaar op te stellen. Mieke is een ervaren en analytische begeleider. Door haar humor en ontwapende karakter zorgt zij dat een team zich al snel veilig voelt. Mieke krijgt mensen tot rust en ook weer in beweging. Ze leert deelnemers kijken vanuit andere perspectieven. Diepgaand en praktische begeleiding.’ Diane v.d. Ven senior, teamleider zorg en welzijn, Dijkveld

‘Door de tijd en aandacht voor een goede intake, zijn de interventies op maat gesneden en beperkt in omvang. Mieke is laagdrempelig naar de opdrachtgever en heeft bij ons goede vertaalslag gemaakt van wat wij dachten nodig te hebben. Dit maakte deze communicatietraining tot een fijn en leerzaam traject. Het heeft zeker bijgedragen tot een positieve inslag bij medewerkers individueel en omslag t.a.v. onderlinge samenhang van afdelingen. Er is met praktijkvoorbeelden gewerkt en de training heeft geleid tot een aantal gedragen onderlinge werkafspraken t.a.v. communicatie, samenwerken en feedback daarop. In de trainingen hebben wij ervaren dat Mieke kundig is in het toepassen van gevarieerde begeleidingsvormen afgestemd op zowel het doel, als de doelgroep, de veranderingsfase waarin de organisatie zich bevindt en wat de medewerkers en teamleiders daarin bezighoudt. Als trainer durft Mieke eigen ervaringen, inzichten en gevoelens te delen met de deelnemers en weet daarmee een veilige sfeer te bewerkstelligen en ontstaat er intensieve wisselwerking. Mieke heeft de verwachtingen volledig waargemaakt. Mieke is een rustig, gemoedelijke, warme persoonlijkheid die weet waar ze het over heeft en ziet wat dit alles met haar deelnemers doet.’ Johan Severijnen, gebiedsmanager Laurens

‘Mieke weet tot de kern van het probleem door te dringen en ik ben ontzettend blij dat ik de uitdaging met Mieke ben aangegaan om samen aan de slag te gaan.
‘Ik gun iedereen een Mieke’.  S. Vos, projectleider NOC*NSF

Stuur een email naar Mieke

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

De Oneliner van Mieke:

“Als het spannend is tussen mensen”

Een filmpje waarin Mieke zich voorstelt: