JACOBA VAN EGMOND

Specialisaties: Ontwikkelen van persoonlijk leiderschap en leiderschapsontwikkeling

Omgaan met stress en (her)vinden van balans tussen werk en privé

Emoties begrijpen, inzetten en omzetten in effectief gedrag voor jezelf, voor de ander

Veerkracht ontwikkelen

Effectief communiceren en persoonlijke effectiviteit

Voor wie: Leidinggevenden en professionals die zichzelf willen verbeteren en meer plezier uit hun werk en leven willen halen, bij levensfase- en loopbaanvraagstukken, beter willen omgaan met de druk en eisen vanuit je omgeving, energieker voelen, buiten de gebaande paden treden, onverwerkte zaken die in de weg staan verwerken of beter omgaan met stress.
Methodiek: Ik ben vooral een sparringpartner. Door mijn levenservaring en met behulp van een test (EQ-i, Drijfveren) of ander gereedschap (schrijven van een biografie, innerlijke familie, opstellingswerk, technieken uit de Jungiaanse Psychologie en Psychosynthese), komen we (snel) tot de kern van je vraagstuk of ontwikkelbehoefte. Je ontdekt hoe je je handelingsrepertoire kunt vergroten en zult zaken die nog aandacht behoeven of mogelijk nog verwerkt moeten worden leren integreren, zodat je met veel plezier, balans en kracht in je leven staat.
Accreditaties: EMCC/NOBCO European Master Practitioner Coach

BarOn EQ-i licentiehouder ©

Register Psychosynthese en Imaginatie Coaches en Councellors

Partner CSR Centrum / Stress en Burn-out Coaching volgens de CSR methode ©

Publicaties: Moderating factors of the Van Egmond Coachings Model, artikel geschreven met Johan Bouwer, International Coaching Psychology Review, 2012.
Bijzonderheden: Door mijn werk in Afrika (Rwanda en Kenia), heb ik ervaren hoe het is om in een andere cultuur te leven. Ik ben met hele andere ogen gaan kijken naar mijn eigen drijfveren, overtuigingen en verlangens. En ik ben nog meer gefascineerd geraakt in wat ons beweegt en bezielt. Met een open, nieuwsgierige, onderzoekende houding zoek ik samen met jou naar de kern en heffen we blokkades op zodat veerkracht ontstaat en levensenergie weer ‘vrij’ kan stromen en door jou ingezet wordt voor je (levens)doelen.
Werkwijze: Ik richt me op groei en versterking van je eigenwaarde, identiteit en overtuigingen, zodat je je persoonlijke missie en doelen in het leven gaat realiseren. Met ruimte voor lichtheid, speelsheid en humor. Ondersteund met methodieken die bij jou passen.

Stuur een email naar Jacoba

De oneliner van Jacoba:

“Gebruik je hoofd, volg je hart”

Werkgebied: Regio Zuid-Holland.