Intervisie binnen de organisatie

Aanleiding Om de continue ontwikkeling van organisaties en afdelingen te stimuleren, komt de inzet van Intervisie steeds vaker weer in beeld. Tot een paar jaar geleden werd Intervisie onterecht lacherig weggewuifd als een stoffige leermethodiek, tegenwoordig wordt het herontdekt als een krachtige en vooral effectieve manier van samen met en van elkaar leren en ontwikkelen.

Om het daadwerkelijk als krachtig instrument in te zetten is het van belang dat Intervisie op professionele wijze wordt geïntroduceerd, getraind, uitgevoerd en geborgd.
Nodig daarom een professional uit om dit proces binnen de organisatie te coördineren: het introduceren van Intervisie, het aanleren ervan door de deelnemers en het begeleiden van elke groep naar zelfstandigheid.

Resultaat Over de duur van een jaar leren de deelnemers Intervisie zelfstandig uit te voeren en te borgen aan de hand van verschillende thema’s:

  • Toegankelijke en heldere Introductie van Intervisie aan de hand van reële verwachtingen en doelstellingen;
  • Matching en samenstelling van goede Intervisiegroepen;
  • Intervisie leren aan de hand van helder programma;
  • Meerdere methodieken leren gebruiken voor uiteenlopende vragen;
  • Samen de taak van voorzitter opnemen;
  • Samen zelfstandig verder zonder verdere begeleiding.
Voor wie Voor elke organisatie waar mensen met en van elkaar willen leren door te reflecteren op gedrag, processen en interacties.
Inhoud Naast theorie over hoe een groep goed op te zetten wordt vooral het in de praktijk intervisie doen, benut om te leren.

In de praktijk samen Intervisie doen en leren toepassen wat er is besproken.

Algemene gegevens Het traject beslaat een jaar met daarin de voorbereiding qua doelstelling en verwachtingen van de organisatie, een Introductiebijeenkomst voor alle geïnteresseerden, 6 Intervisiebijeenkomsten en 2 evaluatiemomenten. Minimum aantal deelnemers is 6, locatie is midden Nederland of de locatie van de opdrachtgever. Kosten zijn in overleg, afhankelijk van locatie, aantal deelnemers per opdrachtgever en specifieke wensen.
Optioneel Het is uiteraard ook mogelijk om iemand in de organisatie op te leiden om dit traject te faciliteren. Zie hiervoor de Leergang Intervisie Faciliteren of kies ervoor om deze leergang speciaal voor de eigen organisatie in te richten. Neem vooral contact met ons op om dat te regelen samen.
Bereikbaar via Jose.mark@coachnetwerk.nl, 085 – 060 3636.