BAR-ON EQ-I

Naast IQ is EQ onontbeerlijk

Zoals IQ iets zegt over uw cognitieve vaardigheden, zo zegt EQ iets over uw emotionele intelligentie. De Bar-On EQ-i test is een van de meest diepgaande EQ-tests die beschikbaar zijn. De test is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Bar-On en voor Nederlandse toepassing bewerkt door medewerkers van de Universiteit Nijmegen.

De Bar-On EQ-I brengt de emotionele intelligentie in kaart met scores op 15 factoren in hoe u omgaat met emotie en hoe u gevoelens herkent bij anderen. Daarbij maakt de test diepere persoonlijke thema’s zichtbaar. Voor managers en leiders is het mogelijk om het leiderschapsprofiel in kaart te brengen: de Bar-On EQ-i leiderschapstest. Het is dus ook een ideaal instrument om in te zetten als ondersteuning van management development.

Door middel van een tweede meting is het mogelijk om voortgang en groei in kaart te brengen.