MANU BUSSCHOTS

Specialisaties: Manu is gespecialiseerd in:

  • Herstellen van persoonlijke balans, of op tijd bewaken.
  • Beantwoorden van loopbaanvragen vanuit wat iemand kan en drijft.
  • Effectiever en coachender managen.
  • Persoonlijk groeien: versterken van voelen, stevigheid, begrenzen en zelfliefde.
Voor wie: HBO, WO. Managers, professionals met mid-career werkervaring. High potentials met enige werkervaring.
Methodiek: Manu zegt hierover: “Klanten waarderen mijn mens- en doelgerichtheid. We beginnen bij je doel en dan kijk ik naar hoe jij als mens dat op jouw manier het beste kan behalen. Daarbij put ik soms uit simpele modellen, kennis van persoonlijkheidsstructuren en ervaringsgerichte werkvormen die je kunnen helpen. Na elk gesprek vraag ik je om een verslag te maken, waardoor mijn manier van coachen steeds beter aansluit bij wat voor jou het verschil maakt en jij je voortgang vastlegt. We staan telkens stil bij acties die je ontwikkeling tussen de gesprekken in verder helpen. Hoe simpeler, hoe beter.”
Accreditaties: Erkend loopbaanprofessional NOLOC.
Publicaties: Manu schreef het boek ‘Je eigen managementcoach, Leid jezelf naar voldoening en succes’. Verder schreef hij diverse vak artikelen over coaching en een hoofdstuk in het groot coachingsmodellenboek.

De mythe van de altijd beschikbare leidinggevende.

Het belang van teamdoelen.

Bijzonderheden: Deskundig: sinds 2007 is Manu naast coach ook opleider van coaches (via SchoolvoorCoaching en Intercoach) en auteur.

Drive en daadkracht: vanuit bezieling en ondernemerschap heeft hij Stichting KlimaatGesprekken opgericht, dat in 4 jaar tijd uitgroeide tot een landelijke organisatie met honderden vrijwilligers.

Veelzijdige en multiculturele achtergrond: voordat Manu coach was, deed hij ervaring op bij allerlei organisaties als managementtrainee, projectleider en adviseur. Hij is van oorsprong Belg en Zeeuw en heeft een half Surinaamse vrouw.

Werkwijze: Mijn trajecten gaan uit van verantwoordelijkheid nemen en van gelijkwaardige afstemming in een voldoende veilige en prikkelende sfeer. Veelgehoord: ‘Het was soms wel hard werken, maar ik had er altijd veel aan.” Bij veel van mijn trajecten speelt het vergroten van zelfzorg en -liefde een rol.

Stuur een email naar Manu

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

One-liner Manu:

“Een schip is het veiligst in de haven, maar daar is het niet voor gebouwd.”

Werkgebied: Apeldoorn, Amersfoort, Arnhem, Zwolle.

Klik hier voor de laatste blog van Manu.