ALEXANDER VREEDE

Specialisaties: Alexander is gespecialiseerd in:

*       Coaching voor persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit,

*       Zelfinzicht en motivatie,

*       Verbeteren van communicatie,

*       Effectief omgaan met conflicten,

*       Loopbaan coaching.

Voor wie: Alle niveaus van medewerkers, leidinggevenden en professionals in organisaties.
Methodiek: Alexander observeert, luistert, vraagt, luistert, observeert en vraagt weer. Een zeer directe stijl van samen het gesprek voeren.
Registraties: NOBCO/ EMCC European Senior Practitioner Coach
Bijzonderheden: Alexander is van oorsprong hulpverlener/psychotherapeut. Daarna heeft hij ruim 20 jaar directiefuncties in de (geestelijke) gezondheidszorg vervuld (RIAGG, ziekenhuizen, bloedbank). Sinds 2001 is hij zelfstandig gevestigd coach. Hij heeft veel ervaring in bestuurlijke functies, zowel in werk als privé. Hij is voorzitter van de NOBCO, Nederlandse Orde van Beroepscoaches, geweest (nov. ’04 – jan. ‘12) en was lid van het International Executive Board van de European Coaching & Mentoring Council, EMCC (nov. ’09 – nov. ‘15).
Werkwijze: Het gesprek en het contact staan bij Alexander centraal. In dat gesprek is er alle ruimte voor de coachee en wat er op dat moment in zijn/haar leven speelt. In de gesprekken werkt hij met de cirkel kijken-luisteren-vragen-luisteren-kijken om vragen te stellen en de coachee terug te geven wat hij in het contact hoort, ziet en ervaart.

De coachee is voor hem zelf eigenaar en regisseur van haar/zijn eigen leven met de problemen en uitdagingen die daar deel van uitmaken. Hij probeert de coachee diens eigen reflectie daarop te laten ontwikkelen en hem/haar te helpen om zo bij eigen inzichten, keuzes en oplossingen te komen.

Stuur een email naar Alexander

De Oneliner van Alexander:

“Een coachgesprek is een Sabbatical van 1½ uur”

Werkgebied: regio Utrecht en omstreken, Utrechtse Heuvelrug.

Alexander coacht ook in de Engelse taal.